YAZAR HÜSEYİN YURTTAŞ’LA TANIŞIYORUZ

21/01/2013

Öğrencilerimize küçük yaşta okuma alışkanlığı kazandırmak okulumuzun önceliklerindendir. Bu sebeple öğrencilerimize kitapları sevdirirken onları yazarlarla da buluşturuyoruz.

Bu çerçevede Yazar Hüseyin YURTTAŞ’ı ve onun kitaplarını resmeden illistratör Cavit YAREN’i okulumuzda ağırladık.

Yazar gelmeden önce yazarın kitaplarını okuyan üçüncü sınıf öğrencilerimiz içlerinden seçtikleri öyküleri ve şiirleri dramatize ettiler. Öğrencilerimiz hayat hikayesini araştırdıkları yazarımız için pano hazırlayıp ona sorular sordular, akrostiş ve mektup yazdılar ve yazarın bir öyküsünün sonunu kendi hayal güçleriyle tamamladılar.

Hüseyin YURTTAŞ üçüncü sınıflarımıza misafir olup hem kitaplarını imzaladı hem de çocuklarla keyifli bir söyleşi yaptı. Okudukları kitapların yazarıyla buluşmanın ardından öğrencilerimiz kitap okumanın yanında yazmanın da zevkli ve heyecan verici olduğunu öğrendiler.

\"\"\"\"

\"\"\"\"