YERÇEKİMSİZ ALANDA BİR SAAT

05/05/2011

Okulumuz 02 Mayıs 2011 günü Fen Bilgisi Bölümümüzdeki Öğretmenlerimiz, Volkan GÖNEN, Dilek PELTEKOĞLU ve Özlem ATAOĞUZ önderliğinde Uzay Kampı’nı ziyaret etti.  Etkinliğe İlköğretim Okulu’ muzdan 7. sınıflar, Anadolu Lise’ mizden de 9, 10 ve 11. sınıflarımız katıldı. Yapılan gezinin amacı, öğrencilerimize okulda teori olarak öğrendikleri bilgileri pratikte nasıl kullanıldığını göstermek olarak belirlendi. Uzay simülatörlerini, uzay mekiği modelini inceleyen öğretmen ve öğrencilerimiz, yerçekimsiz ortamda hareket, etki ve tepkiyi gördüler. Öğrendiklerini pekiştirme şansı yakaladılar. Ardından Uzay Kampı görevlileri tarafından simülatörlerin nasıl çalıştığını gören öğrencilerimizin meraklı bakışları görülmeye değerdi. Yapılan çeşitli gösteri deneyleriyle gezi tamamlandı.