YEŞİLOVA KAZI ALANINDAYDIK

19/11/2013

YEŞİLOVA KAZI ALANINDAYDIK

9/A sınıfı öğrencileri Tarih Öğretmenleri Sevi ŞENEKEN rehberliğinde,31 Ekim tarihinde Yeşilova Kazı alanını ziyaret etti.

İzmir’in en eski tarihi yerlerinden biri olan Yeşilova’daki çalışmalar Arkeolog Zafer Derin rehberliğinde devam etmektedir.

Öğrencilerimiz, Tarih dersinde işledikleri konulara uygun olarak tarihe yardımcı bilim dallarından arkeolojinin önemini anlayabilmeleri ve eski çağlardaki yaşam şartlarını görebilmeleri için götürüldükleri Yeşilova Kazı alanında, Arkeolog Zafer Derin ile birlikte kazı çalışmalarına katılmışlar, buğday tanelerini öğütmüşler ve taşlara şekil vermişlerdir.

Yaşayarak öğrenmenin ne denli önemli olduğunu anlama fırsatı bulan öğrencilerimiz, okulumuzda bu tür çalışmaları sıklıkla gerçekleştirdiği için Tarih Öğretmenleri Sevi Şeneken’e teşekkür ettiler.

Fotoğraflar için tıklayınız.....