YFU BİZİ ZİYARET ETTİ

26/02/2013

Youth For Understanding (YFU) 64 ülkede faaliyet gösteren bir öğrenci değişim programıdır. Bu program dahilinde bir Portekizli, bir Alman ve bir de Türk gönüllü okulumuzu ziyaret ederek, 10. ve 11. sınıflara öğrenci değişimini, bu değişimin öğrencilere kattıklarını ve kendi deneyimlerini anlattılar. 9A ve 9B sınıflarımızda ise öğrencilerimizle birer derslik atölye çalışması yaparak dünya kültürlerine bakışlarını renklendirdiler.

Sadece Türkiye’deki öğrencilerin yurtdışına gitmesini kapsamayan proje aynı zamanda Türkiye dışında kalan 63 ülkeden 15-18 yaş arası öğrencinin gönüllü aileler yanında kalmalarını ve bir yıl okumalarını da destekliyor. Farklı kültürler, yeni insanlar tanımak; hayata farklı bir pencereden bakmak için öğrencilerimize, değişim programıyla yurtdışına gitmelerini ya da evlerinde yabancı öğrenci kabul etmelerini öneriyor.