YUNANİSTAN’DAN KARDEŞ OKULUMUZ GELDİ

26/04/2012

İlion Lisesi öğrencileri okulumuzu ziyaret ederek Türkiye’deki kardeş okulları Çamlaraltı Koleji öğrencileriyle tanıştılar.

Misafir öğrencilerimizi ilk olarak konferans salonumuzda ağırladık. Yönetim Kurulu Başkanımız Engin DİRİKAL İllion Lisesi öğrencilerine Yunanca ‘’Hoş geldiniz’’ diyerek kısa bir konuşma yaptı. Yunan Konsolosluğu’ndan gelen Yoanna TAŞKIRAN  konuşmasında iki ülkenin çocuklarının kardeş okul olarak bir araya gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Folklor ekibimiz, ülkemizin geleneksel danslarından oluşan bir gösterileri ile Yunan arkadaşlarını selamladılar.. Çamlaraltı Koleji orkestrası öğrencileri  ‘’Rüzgar’’ ve ‘’ Telli Telli’’ adlı şarkıları Türkçe ve Yunanca olarak çalıp söylediler.

Yunanlı kardeşlerimiz ise hazırladıkları geleneksel dansları ile bizlere keyifli bir gösteri sundular ve hazırladıkları dostluk şiirlerini okudular.

Okulumuzu gezip birlikte yemek yedikten sonra bu dostluğun anısına Yunanlı kardeşlerimize ve öğretmenlerine sertifikalarını vererek tekrar görüşmek dileğiyle konuklarımızı uğurladık.