2020-2021 mezunumuz Yiğit Yurtsever'den anlamlı konuşma

13/09/2021

Sevgili Çamlaraltı ailesinin büyükleri ve yönetim kadrosu, saygıdeğer öğretmenlerimiz; değerli arkadaşlarım:

Yaklaşık yedi yıl içerisinde onlarca belki de yüzlerce kez çıktığım bu sahneye hiçbir zaman bu kadar heyecanlı, hüzünlü ve bir o kadar da gururlu bir şekilde çıkmamıştım. Şu an sizlerin bulunduğu konumda yedi kez bulunduğum için neleri yapmam gerektiğinden ziyade ne yapmamam gerektiğini biliyorum ondan dolayı olabildiğince kısa tutup sizi o güzel sınıflarınızdan çok da fazla mahrum bırakmamaya çalışacağım.

Öncelikle 9 ve 10. Sınıflardan başlamak istiyorum. Büyük ihtimalle günümüz koşullarından dolayı beni tanımıyorsunuz bu nedenle hızlıca kendimi tanıtmak isterim. Benim adım Yiğit Yurtsever İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü moleküler biyoloji ve genetik bölümü hazırlık öğrencisiyim. 6.sınıfta daha belki de düzgün cümle kuramazken girdiğim bu çamlı bahçenin kapılarından aldığım eğitim, sevgi, akademik bilgi ve saya saya bitiremeyeceğim birçok donanım ile mezun olup başka dünyalara yelken açıyorum.

Size gelecek olursam ister beni bir abiniz ister bir büyüğünüz ya da bir arkadaşınız olarak görün, kişisel deneyimlerimden çok iyi biliyorum ki önümüzdeki 3-4 yılın yüzdece çok büyük bir kısmını burada evim diyebileceğiniz bir yerde geçireceğiniz için çok şanslısınız. Ve bunu sadece burada okumuş biri olarak değil, İzmir’in sayılı okullarından birini kazanmış fakat geri dönmüş biri olarak söylüyorum. Burada ikinci aileniz olacak mükemmel ötesi insanlarla ve Her biri birbirinden donanımlı öğretmenlerle birlikte olacaksınız.

Hayatınızın unutulmaz yılları arasına gireceğini bildiğim hayat dolu, eğlenceli ve bir o kadar da eğitim ile iç içe olacağını umduğum çamlı bahçeye hepiniz hoş geldiniz.

Stresli, telaşlı ve bir o kadar heyecanlı da 11 ve 12. Sınıftaki yoldaşlarım. Açık konuşmak gerekirse bir günün 40 saat diğer günün 10 saat olduğu hayatın gerçekten de hoş davranmadığı zamanlara hoş geldiniz diyerek başlamak istiyorum. Önünüzdeki yol hiç kolay değil, bunu sadece söylemiş olmak için değil, iliklerime kadar yaşamış biri olduğum için söylüyorum.

Burada durup da bu dönemin sadece bir süreç olduğunu veya bundan yıllar sonra hatırlamayacağınızı vs. söylemeyeceğim çünkü bana söylendiğinde herhangi bir anlam taşımadığını ve bir kulaktan girip diğerinden çıktığını biliyordum.

Anlamanızı istediğim ise bu sınav sizin yeteneğinizi, zekanızı ölçebilecek bir yapıda değil dolayısıyla sadece zekâ ile ya da sadece şans ile bu sınavda başarılı olamazsınız. Bu sınav 5 şık içerisinden doğru olanı seçmenizi isteyen bir sisteme sahip. Bu noktada sizi başarıya götürecek olan ise olabildiğince farklı yerden olabilecek en fazla sayıda soru görmek ve çözmek. Havuzda o kadar farklı soru tipleri var ki bunları özümseyebilmek ve o tarz sorulara hâkim olmanız için mümkün olan en kısa süre içerisinde başlamanızı ve motoru hiçbir şekilde soğutmamanızı öneririm. Bir gün çözüp beş gün yatarsanız üzgünüm ama günün sonunda o tek günün hiçbir önemi olmayacak.

Son olarak bir hedef ve bir hayal ile bu dönemi geçirmenizi öneririm. Kendimden örnek verecek olursam liseye geçtiğim ilk gün ne okumak istediğimi belirlemiştim. Moleküler Biyoloji ve Genetik. O yaşta bir çocuk bunu nereden buldu hangi siteden gördü ve ne okudu da işte bu! Diyebildi hiçbir fikrim yok ama o çocuk bir zamanlar hayali olan hedefi için çalıştı ve bugün gururla diyebilirim ki başardı.

Fakat şunu da eklemeliyim ki hedefinizi ne zaman koyduğunuzun çok da bir önemi yok, yeter ki sizin hedefiniz olsun ve bu konuda nelerden vazgeçmeniz gerektiğini daha da önemlisi bunlardan kaç tanesini yapabileceğinizi kendinize sorun. Oradan çıkacak olan sonuç sizin hayatınızı değiştirecek, sınavdan aldığınız sıralama değil.

Sözlerimi sonlandırmadan önce çamlı bahçenin kapısından elinde basketbol topu ile girip hayattaki tek önceliği parkelerin tozunu attırmak olan bu ufaklığın, bugünkü başarılı, mutlu, hayattaki planları ne olursa olsun ikinci ve üçüncü seçeneği olan, hayata hazır ve kendinden emin bir genç olarak çıkmasını sağlayan kantincisinden güvenliğine, görevlisinden öğrencisine, öğretmeninden yönetimine; burada olan olmayan bütün Çamlaraltı ailesine ne kadar çok teşekkür etsem az. Her zaman yanımda oldunuz ve biliyorum ki her zaman da olacaksınız, İyi ki varsınız.

İyi dersler Çamlaraltı.

Mezunumuzun konuşmasını dinlemek için tıklayınız: https://www.instagram.com/p/CT7Dnw9LhWw/

İÇK STORE