Çamlaraltı Koleji’nden öğretmenlerine eğitim imkanı

06/10/2020

Mart 2020’de tüm dünyada etkisini gösteren Coronavirüs salgını sonrasında hayatımıza giren uzaktan eğitim sistemiyle birlikte, her okul kendi bünyesinde geliştirdiği metodlarla eğitim-öğretim çalışmalarını devam ettiriyor.

İzmir Özel Çamlaraltı Koleji, kısa zamanda adapte olduğu online eğitim anlayışını, öğretmenlerine verdiği eğitimlerle daha da zenginleşitirmeyi amaçlıyor. Öğrencilerine daha verimli ve daha kaliteli bir eğitim sunabilmek için her gün yeni alternatifler deneyen ve en etkili sistemi uygulamaya koyan İzmir Özel Çamlaraltı Koleji, son olarak öğretmenlerine dört gün sürecek kapsamlı bir eğitim hizmeti sunuyor.

Türk-Alman Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Mona Aykul, “Dijital Araçlarla Zenginleştirilmiş Uzaktan Eğitim” adı altında İzmir Özel Çamlaraltı Koleji öğretmenlerine bir eğitim verecek. Öğrencilerinin en iyi eğitimi alabilmeleri ve geleceklerini sağlam temeller üzerine oturtmaları için her türlü girişimde bulunduklarını ifade eden İzmir Özel Çamlaraltı Koleji Genel Müdürü Gülçağ Gençer,”Yaşadığımız zorlu dönemin etkileri sonucunda daha önce alışık olmadığımız bir online eğitim sürecine girdik. Öğrencilerimiz ve öğetmenlerimizin sağlıkları her şeyin önünde geliyor. Bu sebeple yüz yüze eğitimin mümkün olmadığı koşullarda online olarak gerçekleştirilecek eğitim için de  Çamlaraltı Koleji olarak, öğrencilerimize en iyiyi sunmak her zaman ilk önceliğimiz. 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında tüm hazırlıklarını yaptığımız online eğitim sistemimizde daha iyi olabilmek adına öğretmenlerimiz Türk-Alman Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Mona Aykul’dan bir eğitim alacak. Eğitim öncesi anlatım videoları, uygulama materyalleri, bilgi notları, ders örnekleri, planlama şablonları, eğitim süreci boyunca danışmanlık, soru-cevap forumu ve ortak iletişim platformu başlıklarını içeren dört gün sürecek eğitimle öğrencilerimize daha iyi eğitimi vermek için kendimizi geliştiriyoruz. Öğretmenlerimizi dijital platformlarda kullanılan eğitim yöntemleri, planlamaları, uygulamaları hakkında bilgilendirilerek, ders içeriklerinin zenginleştirilmesi ve öğrencilerimize daha verimli bir işleyiş ile uzaktan eğitim derslerimize devamlılığı arttırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Mona Aykul kimdir?

Türk Alman Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olan Mona Aykul aynı zamanda üniversitenin Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olarak görev yapmaktadır. Hacettepe Üniversitesinde Almanca Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olmuştur ve ardından Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitimde yönetim ve Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Teknolojileri alanında yüksek lisans eğitimlerini tamamlamıştır. Üniversitedeki görevinden önce uzun yıllar çeşitli özel okullarda Almanca Öğretmeni olarak görev alan Aykul, yabancı dil öğretmenliği ile birlikte eğitim teknolojileri alanındaki çalışmalarını çeşitli Avrupa Birliği Projelerinde sürdürmeye devam etmektedir. Bu alanlardaki bilgisi ile derslerin içeriklerini dijital eğitim araçları ile öğrenci merkezli yöntemlerle geliştirerek, ömür boyu öğrenmenin temelleri oluşturmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Deneyimlerini başka öğretmenler ile paylaşmak üzere AB Projeleri'nin yanı sıra Türkiye Özel Okullar Derneği ve çeşitli eğitim kurum ve kuruluşları bünyesinde ulusal ve uluslararası konferanslarda workshop webinar ve seminerler sunmaktadır.

İÇK STORE