Oxford Big Read’de Çamlaraltı rüzgarı

03/05/2021

Oxford University Press Türkiye tarafından 2020-2021 eğitim-öğretim yılında 11.’si düzenlenen Oxford Big Read Yarışması’nda Çamlaraltı Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri madalya ve sertifika almaya hak kazandı.

Öğrencilerin öğrendikleri yabancı dili geliştiren ve okuma sevgisi aşılayan yarışma, “Dream at Home/Read at Home” başlıklı temayla bu yıl da Türkiye’den yaklaşık 60 bin öğrencinin yarıştığı bir platform oldu. Oxford Big Read Yarışması’nda ilkokuldan liseye kadar, her yaş grubu öğrencinin farklı dallarda İngilizce’sini kanıtladığını ifade den Çamlaraltı Anadolu Lisesi İngilizce Lise Zümre Başkanı Çağla Adak, öğrencilerinin dünyayı etkisi altına alan ev hayatımıza uzaktan eğitimi sokan pandemic sürecinde bile bu yarışma için özveriyle çalıştıklarını ve elde ettikleri başarıyı fazlasıyla hak ettiklerini ifade etti. Adak, “Çamlaraltı Koleji’nde ana sınıfından başlayan yabancı dil eğitimi lise yıllarında, artık öğrencilerimizin kendini farklı alanlarda da rahatlıkla ifade edebilmesine imkan sağlıyor. Oxford Big Read de Türkiye’den binlerce öğrencinin okudukları kitaplar üzerinden çalışmalarını ortaya koyduğu ve İngilizce’lerini geliştirip, öğrendiklerini pekişirmesine yardımcı olan bir yarışma. Öğrencilerimiz de bu doğrultuda okudukları kitaplardan bir çizgi roman ve gazete kapağı hazırladılar. Altı farklı kategori ve proje içerisinde lise grubuna yönelik Newspaper (Gazete) kategorisinde yarışan Anadolu Lisesi öğrencilerimiz Kerem Öcal ve Alara Kayra Söğüt Türkiye’de ilk 10 arasında, Comic Strips (Çizgi Roman) kategorisinde yarışan Anadolu Lisesi öğrencimiz Derin Deniz Tanaydın ve Fen Lisesi öğrencimiz Gülce Girgin Türkiye’de ilk 10 arasında yer aladı ve madalya almaya hak kazanarak hem kendi başarılarını kanıtladı, hem de okulumuzu gururlandırdılar. Bizler de öğrencilerimizin elde ettiği başarılarla öğrettiklerimizin ve emeklerimizin meyvesini almanın mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

İÇK STORE