Okul Yaşantısı

İÖÇK’de eğitim ve öğretim tam gün ve gündüzlüdür. Eğitim süresi Anasınıfı’nda 1 yıl, İlkokul'da 4 yıl, Ortaokul'da 4 yıl, Anadolu Lisesi'nde 4 yıldır. İlkokul 4. sınıftan itibaren dersler konusunda deneyimli branş öğretmenleri tarafından verilmektedir.

Anasınıfı ve İlkokul'da bütünsel eğitime önem verilmekte, problem çözmede güncel bir metod olan Mind Lab Programı uygulanmaktadır.

İÖÇK bünyesinde tam donanımlı ve teknolojik altyapıya sahip sınıflar ile fizik, kimya, biyoloji, fen bilimleri, yabancı dil, bilişim laboratuarları; görsel sanatlar ve müzik atölyeleri bulunmaktadır.

Velileri çalışan öğrenciler için 18:30 a kadar ücretsiz etüd programı uygulanmaktadır.
Öğrenciler İlkokul'da en fazla 20 , Ortaokul ve Anadolu Lisesi’nde en fazla 24 kişilik sınıflarda öğrenim görmektedir.

İzmir Özel Çamlaraltı Koleji, anasınıfından itibaren İngilizce ve Almanca, 6. sınıftan itibaren de İspanyolca eğitimi veren ve üç yabancı dili zorunlu kılan İzmir’de ilk ve tek okuldur. İngilizce derslerinde öğrencilerin seviyeleri göz önünde bulundurularak 4. sınıftan itibaren kur sistemi uygulanmaktadır.

İÇK STORE